Hírek

Az EGERERDŐ Zrt. Közszolgálati közleménye - 2018.02.02.

2018. febr. 02.

„Beköszöntött farsang hava, február, amely a hosszú, hideg tél vége felé jár. „

A hónap első pár napját enyhe idő, havas táj helyetti tocsogó sár jellemzi. Ez az időjárás jelentősen megnehezíti az EGERERDŐ Zrt. erdeiben zajló munkát. A munkák tervszerű véghezvitele érdekében bízunk az időjósok előrejelzésében, miszerint a jövő hét elején újra fagyos reggelekre ébredhetünk.

Erdei programajánló – Erdei vándortábor

Az előző hetekben már sok-sok tavaszi, nyári program szervezését elkezdte az EGERERDŐ Zrt. Legközelebbi kisvasutas rendezvényünk, a húsvéti Nyuszivonat, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Idén újra éled a sokakban szép emlékekként őrzött Erdei Vándortábor program, amit az Országos Erdészeti Egyesület és a helyi erdőgazdaságok valósítanak meg. A Mátra mellett a Börzsöny, Pilis, Bakony és Mecsek – öt csodálatos útvonalán, kiépített táborhelyekkel, egy hetes vándorlásra várjuk a felsős és középiskolás diákokat, valamint felnőtt kísérőiket. Jelentkezzetek minél hamarabb, nehogy lemaradjatok az élményekkel teli nyári kalandról. Részletek: www.erdeivandor.hu.

Vadászati korlátozások

Véget ért a társas vadászatok fő szezonja, így a hétvégén terelő és hajtó vadászatot nem tervezünk.   Ennek ellenére egyéni vadászatok még bárhol előfordulhatnak az egész év folyamán, így kérjük az turistákat, hogy a még rövid nappalok miatt az erdőlátogatást 9 és 15 óra közé tervezzék.

Vasúti közlekedés - Szilvásvárad

A szilvásváradi Szalajka-völgyet remélhetőleg a hétvégén már sok látogató keresi fel, akik az Istállós-kői barlangot egy új kitáblázott nyomvonalon közelíthetik meg. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút újra közlekedik a hétvégén, de a többi kisvasutunk még „téli álmát alussza”. Ez persze csak látszat, hiszen a háttérben folyamatos karbantartási munka folyik, hogy a későbbiekben a menetrend szerinti közlekedésben ne legyen fennakadás.  

Minden kedves olvasónknak szép hétvégét kívánunk!

EGERERDŐ Zrt.

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.