Hírek

Közszolgálati közlemény

2018. márc. 29.

Húsvét - Nyuszivonat

Minden nép életében a tavasz beköszöntéhez, az élet megújulásához különböző ünnepek fűződnek. A magyarság tavaszi nap-éj egyenlőséghez kötődő ősi rítusait, a kereszténység megszilárdítása után a húsvéti ünnepkör váltotta fel, mely keretében a keresztény egyház Jézus keresztre feszítésére és harmadnapi feltámadására emlékezik.    Jeles napjainkat a fogyasztói társadalom kialakulásával sokan teljesen más formában élik meg, mint korábban. A vallási ünnepek átalakultak – főleg a vallásukat nem gyakorlók körében – ajándékozási ünneppé, melynek jó példája a piros tojás mellé elvárt locsolópénz. A családok szívesen kimozdulnak otthonról, hiszen jobbnál jobb programok várják őket az ország számos pontján. Az EGERERDŐ Zrt. Nyuszivonata három helyszínen (Gyöngyös, Felsőtárkány, Szilvásvárad) különböző foglalkozásokkal, tojáskereséssel, pihe-puha nyuszikkal és kutyusokkal várja a gyerkőcöket és szüleiket!   

Tavasz

Tavasz van, minden szeszélyével együtt. A Bükk és a Mátra északi lejtőin megmaradt hófoltok még a télről regélnek, közben a saját bőrünkön érezzük a felhők mögül előbújó nap melegét. A fagyos talaj helyett sárban tapicskolhat az erdő vándora. Sőt, ha a meteorológus előrejelzését nézzük, a hétvégén még esőre is számíthatunk.  Ennek ellenére az erdő ilyenkor is szép, ébred a természet és a napsütötte tölgyes erdők alatt már kibújtak a tavasz első virágai.
A természetjárók sárra, bolondos, változatos időre számíthatnak a hétvégén!

Erdész szemmel – Fakitermelés miatt korlátozás

Az enyhe tél igen megnehezítette a fakitermelési feladatok elvégzését, amelyeket az erdő talaja és a csemeték védelmének érdekében át kellett ütemezni. Az erdőben tovább folynak a munkák és az erdei utakon is folyamatos teherforgalomra lehet számítani a faanyag szállítása miatt. Fakitermelés miatt 2018. április 3-tól a turistaforgalom elől lezárásra kerül a Galyatető Turistacentrum és kilátó közötti parkerdő. A korlátozás az országos kék túra egy szakaszát is érinti, a javasolt kerülő út a mellékelt térképen sárga vonallal van jelölve. A lezárás várhatóan két hetet vesz igénybe.

 

Sok locsolkodót és kellemes húsvéti ünnepeket kíván az EGERERDŐ Zrt.           

2018.03.29.
Vigh Ilona
kommunikációs és közjóléti vezető
EGERERDŐ Zrt.    

 

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.