Lipicai ménes

Hajtókocsi múzeum Featured

A fogatversenyzésben kezdetben a klasszikus magyar kocsikat használták. A sportkövetlemények növekedésével ezek a kocsi hagyományos méreteikkel már nem állják meg a helyüket. Kocsigyártóink azonban a kocsik stílusát, vonalvezetését megőrizve a versenykövetelményeknek megfelelő, a hagyományosnál szélesebb és rövidebb kocsikat készítettek, nem beszélve a terepversenyről, amelyre speciális járművet, az ún. maratonkocsit szerkesztették meg. Érdemes ennek történetét is felidézni: 1978-ban, a kecskeméti négyesfogathajtó világbajnokságon az angol csapat egyik hajtója volt Alan Bristow helikoptergyáros. Szomorúan tapasztalta, hogy a jó utakra épített stilkocsik a terepen mennyire törtek, borultak. Hazatérve Angliába, tervezőmérnökeivel egy speciális, ütésálló, mély építésű, a fogatversenyek második napi, ún. terepversenyére alkalmas kocsit terveztetett. Azóta a terep- vagy maratonkocsik az autókkal is vetekedő fejlődésen mentek keresztül, és a legmodernebb technikai megoldások könnyítik a hajtók munkáját.
Ezekbe a történésekbe nyújt bepillantást a Ménesgazdaság kiállítása, amelynek megtekintését jó szívvel ajánljuk a kedves vendégeinknek.

Nyitva tartás: 9-12 és 13-17 (változó szabadnappal)

Az aktuális nyitva tartásról érdeklődjön a következő telefonszámon: 06 36 564 400

Jegyárak 2012. február 01-től:

Felnőtt teljes árú: 500,- Ft/fő

Kedveszményes (diák, nyugdíjas): 400,- Ft/fő

A múzeum Szilvásvárad kártya elfogadóhely. Kedvezményt a felnőtt belépőjegy árából biztosítunk. A kedvezményes belépőjegy ára 400,- Ft/fő. (Kedvezményt igénybe venni kizárólag a belépőjegy vásárlásakor felmutatott kártyával lehet. Kedvezményre maximum a kártyán feltüntetett fő (felnőtt) jogosult.)

Az Állami Ménesgazdaságról, ill. lovas szolgáltatásokról bővebb információ: nenesgazdasag.hu

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.